29 June 2012

Waiter in Ipanema


Yeah, i finally get a job and i was actualy working in one bar/restaurant in Ipanema. For 3 days and 36 hours of netto working time my boss decided that she will try other person. Yeah bad luck. 

I think that she didn't call me because of my portuguese. I have things mixed up right now. I wasn't physically capable to work alone in that restaurant for 3 days. I feel like a loser again :-) Something is happening with my head. But for nextime.

Have to search for another job right now. Valeu

10 comments:

  1. Tak to jsi jel 12ky dobrý a byl jsi tam sám ? S tím jazykem je to krutý musíme se holt učit a učit nic jinýho nám nezbyde. Tak držím palce ať něco najdeš, brzy

    ReplyDelete
  2. sem to nezvladl. Jazyk zvladam, ale tohle sem fakt nedal. Byla to baskicka restaurace a pomerne rozsahle menu, kde jsem 90% veci nevedel ja a brazilci co prisli na jidlo byli bezradni.
    Dost premyslim, ze rozjedu novou pizzerku tady na kopci, protoze jsem si vsiml urcite nerovnosti sluzeb na nekterych mistech a brutalni cenou sluzeb. Nejak se to musi vyspekulovat.

    ReplyDelete
  3. No to rozjed novou pizzerku není špatnej nápad, ale chce to love :-),když máš love tak se job rozjíždí ještě poměrně dobře, ale bez prvního kapitálu je to buď a nebo. No a takový lanchonete, chce nějaký prvotní kapitál... a v tom případě asi musíš najít investora(společníka). V Rocihne to neznám, ale je možný že tam to může šlapat. Lidi budou jíst pořád :-)....dokud bude za co.

    ReplyDelete
  4. samozrejme nemluvim o nejakem multimilionovem byznysu s vstupni investici v radech statisicu realu. Nasel jsem fajn misto v jednom beku s relativne slusnym najmem. Spoustu veci si vypujicim od znameho a koupim pec a par pristroju, to vsechno me vyjde na cca 2.000 realu a prvnich par mesicu pojedu v provizornich podminkach.
    Jedine co tu v noci bezi, kdyz lidi chlastaji jsou hospody a lanchonety se salgadama, cokoliv jineho tady musi mit zakonite obrovsky uspech. Dulezite je vychytat cenu. Ale nemysli si, ze lidi tady nemaji prachy. Prave naopak, protoze vetsinou neplati zadne hypoteky a plus minus vetsina z tech chudych si ten litr a vic vydela.

    S tim investorem a spolecnikem to podle me nebude fungovat na tomhle levelu v jakym jsem. Uz jsem to (ne)jednou zazil. Vetsinou je na jedne strane velky nedostatek, ktery se snazi vyvazovat druha strana. A to at uz ve zdrojich ci v know-how. A jako vsechno to dojde driv nebo pozdeji k rozpadu.

    Fakt tady mluvim o malinke investici, na kterou si nasmrdlam sam. Za to, aby me potom nekdo obvinouval z fraudu mi to fakt nestoji. Btw si myslim, ze kdyz tohle udelam sam, tak to poroste rychlejsim tempem nez kdyz to delaji spolecnici. Pokud teda nenajdes spolecnika se kterym zmaknes komunikaci tak ze nedochazi k informacnim sumum.

    Rocinha a vetsina favel nebo predmesti jsou v tomhle smeru netknutou hromadou penez. Fakt to ma vetsi vyznam nez udelat luxusni restauraci na Leblonu, ponevadz tady muzes drzet naklady extremne nizko a prirazit si marzi. ROI bude extremne vyssi nez v restauraci na Leblonu, kde se ti investice bude vracet par let.

    Za tu dobu co jsem tady jsem pochopil co to znamena hledat hodnotu v outsiderech. Tady ta hodnota fakt je. Jen se nebat tech doprovodnejch jevu, ktere vetsinu lidi odradi, jako krysy na ulici a banditi s poloautomatama strilejici na BOPE :D

    ReplyDelete
  5. No jak říkám myšlenka je to dobrá a pokud můžeš tak si za ní stůj a jdi do toho. čím nenápadnější to bude tím líp a snad po tobě nebude chtít (BOPE) či jiná složka místní ochrany nějaký "ochranný". Pokud máš známý na úrovni, že ti půjčí stůl a židle tak super.
    Nevím jak to vyznělo, ale nemyslím si že by v Rocihně nebyli peníze na ulici, hele když si můžou dovolit bednu se SKY :-), tak na tu pizzu zajdou taky a tomu věřím. Věřím taky tomu, že to co si zpočítá člověk v nadšení jako výdělek, je nutný sestřelit dolů, protože je spoustu dalších věcí,které nejsou ideální a raději počítat s málem a být překvapen v tom pozitivním, než počítat a být nasrán v tom negativním, že to nejde :-) GL

    ReplyDelete
  6. tady se zadne vypalne co sem se dozvedel nevybira ani od banditos ani od policajtu. Rocinhu totiz neovlada milice jak jsem psal tady: Police Invasion against drug dealers

    Jsou to bezni policajti se samopalama, poslalo je tu governo do estado.

    Dojednal jsem si nejen zidle a stul ale taky dve stredni lednice, co nekomu lezi rok nepouzivane v baraku. Tady je to jine. Ty lidi vidi, ze tady s nema zijes a ze taky zkratka nemas moc penez. Samozrejme to nemuzu chtit zadarmo. Ale ani ne za cenu lednice, kterou koupis v bazaru.

    Nadseny z toho nejsem, jen jsem se snazil udelat objektivni pozorovani okoli a vim, ze od ctvrtku do nedele je tu v noci pohyb lidi na ulici, co chlastaji a kupujou si zradlo. Vtip je v tom zacit tu pizzu prodavat po kouskach. Kdyz jich ma pizza 8, tak za kazdy muzes uctovat 1.5 realu, coz je tu bezna cena za salgado.

    Tady je movimento na ulici zarucene a kdyz ne, tak se ztratou se to da prodat vzdycky. Stat se muze cokoliv. Treba me kousne krysa do nohy a ta mi uhnije a budu si ji muset nechat useknout... :)

    ReplyDelete
  7. JJ od čtvrtka do nedělě je po večerech plno. Nemyslím, že to nemáš promyšlený a jak píšu přeji ti at ti to vyjde, páč nějakou činnost k obživě tu musíme najít všichni pokud nesedíme na penězích. Na víc je potřeba být v pohybu tak GL chlape

    ReplyDelete
  8. Tak jak pokračuješ, já jsem tady udělal něco na farmě u nás a sousedi si to všichni pochvalujou a od souseda přes ulici mám snad první job za brazilský kačky. Malování :-), tak se uvidí, ale jdu do toho. Co pizzerka, mákáš na tom...

    ReplyDelete
  9. zrovna dokoncuju opravu baraku moji (ex)pritelkyne, takze to je docela prdel, protoze sem nikdy nic podobneho nedelal... napisu o tom brzy

    ReplyDelete